Cercar en aquest bloc

jueves, 11 de febrero de 2010

IDEARI EDUCA43

IDEARI DE LA REVISTA EDUCA43
La publicació que us presentem, neix de la trobada de tres educadors socials i de la necessitat que tenim de que hi hagi debat i reflexió a l’àmbit educatiu. Com molts de vosaltres, per a nosaltres, l’Educació s’estén molt més enllà de la institució o Entitat que acull al professional ja que la visualitzem en tots els llocs de trobada quotidians on les persones tenen relació. És per això que ens hem decidit a crear aquest espai de participació, reflexió, debat i difusió de “lo educatiu”. En aquest sentit volem considerar totes les aportacions que ens voleu fer arribar en qualsevol àmbit educatiu formal, no formal i informal, i també de tots els i les professionals que treballin amb les persones i que vulguin considerar que la relació que estableix amb elles pot esdevenir un fet educatiu si té la intencionalitat de ser-ho. I per això ens interessa. Tots i totes les que vulgueu participar, no només interessa que aporteu les vostres experiències i articles pel fet de pertànyer al col·lectiu “que es dedica a l’educació” sinó que també volem que ens adreceu les vostres propostes, els companys i companyes del camp de la psicologia, psicopedagogia, el treball social, l’àmbit sanitari, l’àmbit de la discapacitat, de la gent gran, de la família.... volem gaudir dels vostres projectes d’intervenció educativa, allà on us dediqueu a fer-los.
Tal com us estem presentant la nostra iniciativa, es configura la següent línia del nostre ideari: volem que aquesta publicació esdevingui un punt de trobada professional; busquem als i les professionals de tots els àmbits, públic, privat i particular que vulguin compartir amb tots i totes, la seva experiència, i en definitiva, el seu saber. Volem que el saber que tots acumulem pel fet de treballar cada dia amb les persones, no es perdi amb la desaparició del projecte o del professional sinó que serveixi perquè altres el puguin aprofitar i fer-lo seu.
Un punt clau del nostre ideari són les persones. Vetllarem perquè totes les persones de les quals parlem i ens parlin es tractin amb el màxim de respecte i consideració, ja que són el més important i l’origen i la finalitat de qualsevol acte educatiu. En relació als professionals que col·laborin ens interessa saber també qui és, a què s’ha dedicat fins ara (sovint des de l’anonimat) i una mica de la seva trajectòria professional (i vital perquè no) per poder-la compartir amb els altres; ens referim específicament a totes i tots els autors dels treballs, els quals volem referenciar tant curricular com visualment (tots i totes tenim una cara).
Les col·laboracions que ens aporteu hauran de ser originals i hauran de respondre a experiències directes, projectes d’intervenció i investigacions que vulgueu difondre, preferentment en llengua catalana (o en llengua castellana si hi ha cap dificultat per fer la traducció). També tindran un lloc destacat les entrevistes a professionals que vulguin compartir els seus coneixements.
El treball en xarxa ha d’ésser una premissa en el camp educatiu i per aconseguir-ho necessitem que les experiències de tots arribin a tothom. El treball en xarxa ha de tenir el seu origen en el coneixement de les experiències i intervencions dels altres per trobar els punts de coincidència, de col·laboració, de participació i de discrepància; i facilitant un espai on compartir-les, en definitiva, estem treballant per fer realitat la xarxa educativa que motiva aquesta publicació.
Per últim, valorem la predisposició dels qui vulgueu participar i col·laborar, i això ens mereix tot el respecte; volem que es respectin els autors i les idees que aquí apareixeran.
No acabarem l’ideari sense explicitar el què no vol ser la vostra revista:
- No vol ser la tribuna de queixes de ningú.
- No s’adscriu a cap organització política ni filosòfica. No obstant, no exclou la
participació personal de ningú.
Amb tots aquests desitjos, i comptant a tots i totes, endeguem aquest projecte educatiu, agraint anticipadament l’atenció que li doneu a la revista i si ho considereu oportú, la vostra col·laboració.
Us hi esperem.

EDUCA43

1 comentario: